Dak reinigen

Uw dak reinigen kan veel voordelen bieden. Regen, wind, hagel, storm – in ons Nederlandse klimaat vragen zelfs de beste daken om periodiek onderhoud. Dat is niet alleen een vervelende kostenpost tussendoor, het is ook een kans om de levensduur van uw dak te verlengen en uw aankoop optimaal te benutten. Dakpannen of leien daken gaan in de regel decennia mee. Het kan goed voorkomen dat u 50 jaar in een huis woont, zonder ooit een nieuwe set dakpannen aan te hoeven schaffen. Maar die duurzaamheid komt wel met de verplichting je dak goed te onderhouden.

In Arnhem en omstreken is W.G.V. Installatie de aangewezen partij om uw dat broodnodige dakonderhoud te voorzien. Onze vakmannen hebben ruime ervaring met het reinigen en impregneren van verouderde daken, en ons werk geeft nieuw leven aan een anders versleten dakbedekking.

Impregneren na dak reinigen

Wanneer een dakdekker het heeft over impregneren, bedoelt hij het water- en vuilafstotend maken van uw dak. De bestaande dakbedekking wordt eerst grondig gereinigd. Dit is een belangrijke voorwaarde, die niet mag worden overgeslagen. Het reinigen zorgt ervoor dat het impregneren van de dakbedekking effectief is. Het impregneermiddel zelf zorgt ervoor dat het dak een beschermende laag krijgt, waardoor mossen en schimmels zich niet langer aan het dak kunnen hechten. Uw dak krijgt er bovendien een mooie, glanzende uitstraling door.

Coaten en impregneren worden nogal eens door elkaar heen gebruikt. Er zijn inderdaad veel overeenkomsten, maar bij impregneren wordt het dak teruggebracht naar zijn oorspronkelijke kleur, terwijl men bij coaten ook kan kiezen voor een nieuwe kleur. W.G.V. Installatie helpt u graag bij zulke overwegingen. Voor meer informatie of een afspraak neemt u contact op. U kunt ons bereiken op 06-50645998 of via offerte aanvragen. We horen graag van u.